Лушев Теплогаз-центр
(048) 701-44-10 (099) 564-36-04 Замовити зворотний дзвінок
Комерційний курс: 1 $ = 38.1 грн. 1 € = 42.1 грн.
Увійти на сайт
Лушев
    Поради по догляду за холодильним обладнанням
    01.11.2021 Поради по догляду за холодильним обладнанням

           Є кілька простих порад по догляду за побутовими і торговими холодильниками. Якщо навчитися правильно доглядати за обладнанням, навіть в сильну спеку воно буде працювати стабільно і збереже оптимальний температурний режим. Для цього вам знадобляться кілька наших рекомендацій.

    Порада №1. Холодильна техніка повинна бути заздалегідь підготовлена до роботи в спеку.

           В першу чергу оцініть стан обладнання, визначте основні проблеми, які потрібно постаратися усунути до літнього сезону. Якщо є така необхідність, варто придбати запчастини для заміни. Сильно зношене обладнання краще відразу прибрати, щоб не ризикувати зайвий раз.

    Порада № 2. Важливий не тільки правильний догляд, але і температурний режим в приміщенні, де будуть розташовуватися холодильні вітрини.

           Оптимальний варіант, якщо температура в приміщенні буде не вище 25°С.бувають ситуації, коли техніку доводиться встановлювати на вулиці. В цьому випадку компресор холодильника необхідно додатково охолоджувати вентиляторами.

    Порада № 3. Влітку в холодильну вітрину не варто завантажувати багато продуктів.

           Оптимальний варіант завантаження-до 150 мм вище піддону. Якщо перевантажувати вітрину, випарник може покритися товстим шаром льоду. Це порушить температурний режим в обсязі. Висока ймовірність того, що агрегат вийде з ладу. Вам доведеться витратити чимало коштів на відновлення техніки і заміну поламаних деталей.

    Порада № 4. Багато що залежить від того, наскільки відповідально здійснюється догляд за холодильником.

           Його необхідно здійснювати протягом усього року. Важливо своєчасно очищати від бруду і пилу конденсаторні блоки, перевіряти кількість холодоагенту. Якщо в фреонових трубах виявлені протікання, їх важливо негайно усунути. Також важливо перевірити надійність функціонування електрики. Це безпосередньо позначається на безпеці роботи обладнання. Наступний момент-змазування різьбових вузлів і огляд рухомих частин агрегату на предмет збереження.

    Соовет №5. Провести "лікнеп" для співробітників щодо того, як правильно використовувати холодильне обладнання.

           Нехай це і дивно звучить, але деякі люди абсолютно не вміють поводитися з агрегатами, призначеними для охолодження продукції. Бувають і такі ситуації, коли персонал не розбирається, чим відрізняється обладнання для тривалого зберігання від того, що призначається для тимчасової демонстрації продукції. Зверніть їх увагу на те, що температура і вологість в холодильнику повинна бути відповідною для товару. Якщо не дотримуватися цього правила, продукція буде зіпсована. Крім того, це може відбитися на стані самої камери.

    Порада № 6. Варто заздалегідь підписати договір з фірмою, яка буде здійснювати сервісне обслуговування холодильних агрегатів.

           У літню пору тарифи таких компаній виростають в рази, тому ви сильно переплатите при укладенні договору. В ідеальному варіанті знайти виконавця і домовитися з ним про співпрацю взимку. Завдяки цьому ви зможете заощадити пристойну суму коштів.

           Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете уникнути багатьох проблем з холодильниками в літній час. Вони легко витримають навіть найвищі температури!