Лушев Теплогаз-центр
(048) 701-44-10 (099) 564-36-04 Замовити зворотний дзвінок
Комерційний курс: 1 $ = 38.1 грн. 1 € = 42.1 грн.
Увійти на сайт
Лушев
    Навіщо потрібен холод в пекарні?
    07.10.2021 Навіщо потрібен холод в пекарні?

           Цікаве питання...

           Територія гарячої випічки, хрустких круасанів і ароматного печива. Територія теплого чаю або кави, які разом з ще гарячими ласощами зігріють в будь-яку погоду. Територія, де, здавалося б, не місце холоду. Навіщо ж тоді в кондитерській холодильні вітрини?

           Різні види випічки вимагають різних температурних режимів, а значить і зберігаються вони різну кількість часу. При температурі від +4 до +8 C ° зберігаємо:

    • 3 доби (72 години) з моменту приготування крему торти з заварним або білковим кремом
    • 1,5 доби (36 годин) торти з йогуртовим кремом або з сирно-вершковою начинкою
    • 3 доби (72 години) фруктову випічку без крему
    • не більше 18 годин випічку з вершковим або сирним кремом
    • 1,5 доби (36 годин) вироби з прошарком сметани м / або збитих вершків
    • готовий чізкейк можна зберігати в холодильнику до 5 діб (аналогічно для капкейків, кейкпопсів, рулетів, трайфлів)

           Правильно підібрана вітрина допоможе не тільки зберегти якість і товарний вигляд виробів, а й вигідно презентує його і приверне увагу клієнтів!

           Як зберігати тісто?

           Найтриваліший етап в приготуванні ласощів-замішування і виготовлення тіста. Тому, щоб не затримувати вимогливого клієнта (який замовив, скажімо, Круасан) випікання відбувається із заздалегідь приготованого тіста. У такий спосіб досягається максимальна швидкість виконання замовлення, а пропонована випічка завжди буде свіжою!

           Але для того, щоб тісто не втратило свої властивості, смак і не зіпсувалося – варто дотримуватися строгих правил. Сире тісто завжди зберігаємо в харчовій плівці або контейнері:

    • пісочної можна тримати в холодильнику до 36 годин. У морозильній камері-місяць;
    • дріжджове тісто зберігається в холодильнику не більше 2-х днів, в морозилці-3 тижні;
    • заварне-3 дні в холодильнику, місяць в морозильній камері;
    • листове - 1-2 дні в холодильнику, 1-2 тижні в морозильній камері.
    • бісквітне тісто не зберігаємо. Використовуємо суто свіжоприготоване!

           А правильно підібрані холодильні та морозильні камери допоможуть довше і безпечніше зберігати тісто, яке є основою майже кожного кондитерського виробу!

           Як зберігати солодку начинку?

           Найсмачніша випічка є такою завдяки вдало підібраній начинці! Фруктовий джем, варення, згущене молоко, крем або повидло – кожен вибирає солодощі собі до смаку. Щоб начинка залишалася смачною, треба якісно вирішувати проблему її зберігання.

           Пастила і мармелад можуть зберігатися при мінусових температурах (близько -18°С) не змінюючи при цьому характерних властивостей набагато довше гарантійного терміну зберігання. Причому при поступовому відтаванні ці продукти повністю відновлюють свої смакові і харчові якості.

           Гарантійний термін зберігання подібних виробів становить:

    • 3 місяці для мармеладу на основі пектину і агару;
    • 1,5 місяці для мармеладу на основі фурцелларана і агароида;
    • 2 місяці для інших видів мармеладу;
    • 3 місяці для заварної і покритої шоколадом пастили;
    • 1 місяць для клейової пастили і зефіру.

           Джем, варення і повидло (не пастеризоване) зберігається в сухому, провітрюваному приміщенні, де вологість повітря становить до 75%, а температура – від +10°С. граничні терміни зберігання джемів, повидла, конфітюру складають:

    • до 2 років для стерилізованої продукції;
    • до 1 року для нестерилізованої;
    • до 6 місяців - для нестерилізованої, упакованої в алюмінієву або полімерну тару.

           Як зберігати несолодку начинку?

           Незмінно найвимогливішими до контролю за терміном придатності та умовами зберігання залишається випічка з м'ясною, овочевою або іншою подібною несолодкою начинкою. Це обумовлено тим, що такі вироби зберігаються на порядок менше і набагато більше залежать від температури і вологи навколишнього їх середовища.

           Так, пироги, булочки і т. д при температурі до +10°с зберігаємо:

    • 1,5-2 доби для м'ясної начинки;
    • 2-3 доби для картопляної, горохової начинки, капусти, а також інших овочів;
    • до 3 днів для рибної начинки (варто враховувати вид риби і конкретні умови зберігання).

           При розміщенні несолодкої випічки в морозильнику, на відміну від солодкої, після розморожування вона практично не втратить в смаку. Так, загорнуті в герметичну тару/поліетилен вироби зберігаються:

    • до місяця м'ясні;
    • 1,5 місяці рибні;
    • до 2 місяців овочеві.

           Невеликий лайфхак: існує думка, що краще зберігаються цілі пироги і випічка. Однак це не так. Найкраще зберігають свої смакові якості і товарний вигляд саме розрізані вироби.

           Підбиваючи підсумки-навіть в кондитерській важливий якісний і надійний холод! Не нехтуйте якістю ваших виробів і власною репутацією-забезпечте собі правильне зберігання випічки і відмінну презентацію з кондитерськими вітринами JUKA!

    Джерело: https://www.juka.ua

    https://www.juka.ua/ru/