Лушев Теплогаз-центр
(048) 701-44-10 (099) 564-36-04 Замовити зворотний дзвінок
Комерційний курс: 1 $ = 38.1 грн. 1 € = 42.1 грн.
Увійти на сайт
Лушев
    Чи можна включати холодильник на морозі? (частина 2)
    27.12.2021 Чи можна включати холодильник на морозі? (частина 2)

           Що робити, якщо є необхідність використання холодильника в неопалюваному приміщенні?

    Найкраще, що можна зробити для свого агрегату, – поставити його в теплому місці. Якщо немає можливості перенести його в іншу кімнату, підійде і засклена лоджія або дачна теплоізольована веранда. При сильному морозі температура цих кімнат все одно буде опускатися нижче + 5 градусів, тому варто заздалегідь потурбуватися про опалення.

           Можна допомогти холодильника з обігрівом компресора для безпечного запуску, далі він буде обігріватися сам. Для цього використовують Тепловентилятори, Теплові гармати, навіть «теплі Килимки» для тварин і грілки – будь-які підручні засоби. Головне-пам'ятати про техніку безпеки.

           Особливу увагу варто приділити ізоляції внутрішніх елементів двигуна. Якщо волога потрапить, наприклад, на оголений провід, це може привести не тільки до поломки, але навіть до пожежі, тому подбати про безпеку варто завчасно.

    Не забувайте про те, що, здійснюючи дані дії, ви піддаєте себе і свій холодильник ризику. Найкраще використовувати його в умовах, передбачених інструкцією.

          Зберігання холодильника при негативній температурі

           Варто пам'ятати, що при зберіганні холодильника на морозі порушується цілісність багатьох його компонентів: можливо розтріскування ущільнювачів, окислення електросхем та ін. Але якщо варіантів розміщення агрегату в теплі немає, то для максимального уповільнення руйнівних процесів варто скористатися даними порадами:

    • Перед розміщенням холодильника для зберігання його потрібно відключити з електромережі, розморозити, помити і упакувати.
    • Упаковка агрегату має на увазі щільне накриття його тканиною, а потім плівкою. Потрібно це для того, щоб на елементах двигуна не утворився конденсат. Під час зберігання заборонено відкривати двері холодильника – можуть потріскатися ущільнювальні гумки.
    • Перед включенням холодильник необхідно ретельно висушити, інакше конденсат може викликати коротке замикання.

           Укладення

           Оптимальніше всього використовувати холодильник в передбачених виробником умовах, про які детально написано в інструкції до агрегату. Будь-які відходження від цих правил кожен користувач повинен здійснювати, враховуючи ризики. А якщо все ж необхідно встановити на балконі, в гаражі або на дачі холодильник, краще використовувати для цих цілей старий радянський агрегат, тому що він буде більш стійким до зовнішніх умов, ніж сучасний.